GGBS BİTKİSEL GIDA VE YEMİN İTHALAT ÖN BİLDİRİM İŞLEMLERİ
Kayıtlı/Onaylı Gıda İşletmeleri Listesi Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi
Kopya GGBS Takviye Edici Gıdalar Kısıtlı Maddeler Listesi'ni indir
GGBS-Bilgilendirme ve Duyurular Sayfası Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Personel/Telefon Listesi

ÇOK ÖNEMLİ DUYURU!
GGBS kullanıcısı olup da KHK ile memuriyetten çıkarılan kişilerin, sisteme girişlerinin ivedilikle kapatılması gerekmektedir. Ayrıca, Alo 174 Gıda Hattı kullanıcılarının da sisteme girişine izin verilmemelidir.
GGBS'ye kayıtlı (İl müdürlüğü, Veteriner Sınır Kontrol Noktaları, kamu ve özel laboratuvar) personel olup da tayini çıkan, görevden ayrılan (GGBS ile ilgisi olmayan bir birime geçen), işine son verilen/açığa alınan, emekli olan vb. kullanıcı ve personeli, "Temel Veriler" modülü "Personel Bilgileri" ekranındaki "Durumu" açılır listesinden "Pasif" duruma getirerek güncelleyiniz.

GIDA VEYA YEM AMAÇLI KENEVİR TOHUMU İTHALAT BAŞVURUSU YAPACAK FİRMALARIN DİKKATİNE!
Isıl işlem uygulanmak suretiyle çimlenme kabiliyetini yitirmemiş kenevir tohumunun gıda veya yem amaçlı ithaline izin verilmeyecektir. Ürünün “85 ℃’de minimum 15 saat süreyle ısıl işlem uygulanarak çimlenme kabiliyetinin giderildiğine” dair yetkili otoriteden alınacak resmi yazı veya Bitki Sağlık Sertifikasında “85 ℃’de minimum 15 saat süreyle ısıl işlem uygulanarak çimlenme kabiliyetinin giderildiğine dair ibare” ile bu durumun belgelenmesi zorunluluğu getirilmiştir. 26.01.2016

İTHALATÇI FİRMALARA DUYURU
İthalat Ön Bildirim'e ilişkin yazılım kaynaklı bir sorun ile karşılaşılması durumunda, aşağıdaki tabloda yer alan personele ilgili sorunu e-posta'yla bildiriniz. Ön Bildirim işlemleriyle ilgili yazılım kaynaklı olmayan sorun, soru, talep veya şikayet için Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvurulması gerekmektedir.

KONU
SORUMLU PERSONEL
E-POSTA
İTHALAT ÖNBİLDİRİM İŞLEMLERİ Fatih CİHAN fatih.cihan@tarim.gov.tr
Fatih KAYA fatih.kaya@tarim.gov.tr
Eray ELCİM eray.elcim@tarim.gov.tr

º Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Isıl İşlem Görmüş Et ve Et Ürünlerinde Et Tür Tayini analizi için numune kabulune başlanmıştır. 22.02.2017

º Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, GC-MS/MS cihazının arızası giderildiğinden Pestisit Analizleri için numune kabul etmeye başlamıştır.
NOT: ICP-MS cihazının arızası sürdüğünden, Mineral - Ağır Metal Analizleri için numune kabul etmeyecektir. Ancak ICP-OES cihazıyla "Kurşun, Kadmiyum, Arsenik ve Civa" analizleri için numune kabul edilerek akreditesiz rapor düzenlenebilecektir. 20.02.2017

º Erzurum Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Aflatoksin M1 analizi için numune kabulüne başlanmıştır. 13.02.2017

º Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Ham Zeytinyağı, Natürel Sızma Zeytinyağı ve Natürel Birinci Zeytinyağı'nda Rafine Bitkisel Yağların Tespiti, Stigmastadienler (mg/kg) analizine başlamıştır. 17.02.2017

º Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Kükürt Dioksit Tayini için numune kabul etmeyecektir. 13.02.2017

º Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Mineral Analiz Laboratuvarında bulunan, ICP-OES cihazında meydana gelen arıza giderilmiş olup numune kabulüne başlanmıştır. 08.02.2017

º Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Gayret Mah. Şehit Cem Ersever Cad. No: 11/B adresindeki yeni hizmet binasına taşınma sürecini tamamlamış olup bal, pekmez, şekerde C4, C13 analizi, Gıdalarda Vitamin analizi, Gıdalarda Sudan boyaları analizi, Glutensiz gıdalarda gluten analizi ile Pestisit analizleri hariç, analiz listesindeki diğer analizler için numune kabulüne başlamıştır. 02.02.2017

02.02.2017'DEN ÖNCE, ANALİZ YAPAN/YAPAMAYAN LABORATUVARLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN